Meniu Închide

PRP

TRATAMENTUL PRP

Tratament cu plasma imbogatita cu trombocite, pentru vindecare si regenerarea celulara

cE ESTE PRP?

Principiul de la baza infiltratiilor cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP – Platelet-Rich Plasma) in leziunile musculoscheletale consta in administrarea unei plasme care contine concentratie foarte mare de factori de crestere. Acestia sunt esentiali in procesul de vindecare in urma unor traumatisme la nivelul tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor.

 

Ce este plasma imbogatita cu proteine (PRP)?

Desi sangele este format in special din plasma, care este un lichid, el contine si un numar mare de componente solide – celulele rosii, celulele albe si trombocitele. Cu toate ca trombocitele sunt cunoscute in special pentru rolul lor in coagularea sangelui, acestea contin  proteine denumite factori de crestere care sunt esentiali in procesul de vindecare in urma unor traumatisme la nivelul tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor.

Plasma imbogatita de proteine (PRP) este sangele propriu al pacientului modificat prin centrifugare cu scopul de a produce o concentratie de pana la 5-10 ori mai mare de trombocite, si astfel de factori de crestere, comparativ cu cea a sangelui. Procedeul de recoltare-centrifugare a sangelui pacientului se realizeaza simplu, are o durata de aproximativ 15 minute si se efectueaza in conditii stricte de asepsie in cabinetul medicului.

Cicatricile sunt minime

fara sangerare

Metoda sigura

recuperare rapida

CERE ACUM O PROGRAMARE​

Contact
Vă rugăm să ne spuneți de ce tip de procedură sunteți interesat și să verificați disponibilitatea cabinetului
Specialitate *

Contact

Lasă-ne un mesaj și vom reveni în cel mai scurt timp.